Glutensiz Tatlı Kurabiye

Yazar:

Fatma Afife İlsever

Malzemeler:

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 su bardağı GNK un

1 su bardağı Sinangil un

1 su bardağı şeker

2-3 çorba kaşığı margarin( Becel)

Yapılışı:

Bütün malzemeler bir kapta yavaş yavaş yoğrulur. Gerekirse hafif su veya süt ilave ederek yoğurmaya devam edilir. Hamur kıvamına geldikten sonra 10-15 dakika dinlenmeye bırakılır. Sonra merdane ile bir parmaktan biraz ince açıp kalıp yardımıyla  kesilir. Ayrı bir kaba tarçın veya kakao konur, ve kalıplarla kesilen kurabiyelerin üzerine tarçın/ kakaoya batırılmış daha küçük kalıplarla şekil yapılır. 170 derecede 15-20 dk pişirilir.

Afiyet olsun.