Glutensiz Gözleme

Yazar:

Fatma Afife İlsever

Malzemeler:

1 kutu Sinangil Karabuğdaylı Un (500 gr.)

1 Paket toz maya

1 Çay kaşığı şeker veya bal

2 Yumurta

1 Tatlı kaşığı tuz.

Yapılışı:

1 Büyük bardağın içine toz mayayı ve 1 çay kaşığı şeker veya balı koyun. 2 Parmak ılık su ilave edip mayayı eritin ve mayanın kabarmasını bekleyin.

Büyükçe bir tasın içine 1 paket (500 gr.) unu koyun, unun  etrafına 1 tatlı kaşığı tuz, ortasına 2 yumurta ve kabaran mayayı koyduktan sonra azar azar su ilave ederek hamuru yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirdikten sonra ufak bezeler halinde ayırın.  Tabak büyüklüğünde hamur bezelerini açtıktan sonra içine arzu edilen kıyma, peynir, ıspanak gibi iç harç hazırlayıp hamurun içine koyun ve kapatın.  Sac var ise sacda, yoksa teflon tavada fırça ile sıvı yağ sürerek pişirin.

Afiyet olsun.