Glutensiz Poğaça

Yazar:

Fatma Afife İlsever

Malzemeler:

3 su bardağı,glutensiz un( Sinangil karabuğday-ege glutensiz-metvak)
1 küçük paket maya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta 1 yumurtanın akı ( 2. yumurtanın sarısı üzerine)

Yapılışı:

Önce bardağın içinde ılık su ile maya kabartılacak, derin kasenin içine unları koyun ortasını havuz gibi açıp yumurta,kabaran mayayı,yoğurt yağ ve tuzu ilave ettikten sonra hamuru yavaş yavaş yoğurun gerekirse yavaş yavaş su ilave edebilirsiniz. yoğurma bittikten sonra hamurun üzerinii örtüp yarım saat dinlendirin. Daha sonra ufak bezeler yapın. iç malzemesini arzuya göre hazırladıktan sonra bezeleri merdane ile poğaça büyüklüğünde açıp iç malzemesini koyup kapatın. üzerine yumurta sarısı ,çörek otu,susam ile süsleyebilrsiniz. fırını ısıttıktan sonra 200 derecede pişecek. Aynı hamuru pide şekli verip de yapabilirsiniz. Not: Ben hamuru poğaça büyüklüğünde açtıktan sonra içine Barilla'nın makarna sosundan sürüp iç malzemesini koyup  kapatıyorum.