Fırında Glutensiz Ekmek

Yazar:

Fatma Afife İlsever

Malzemeler:

1 yumurta (oda sıcaklığında)

500 ml su ( 2,5 su bardağı)

1 paket kuru maya

1 çay kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

1 çorba kaşığı sıvı yağ

1 çorba kaşığı elma sirkesi

½ kilo un

Yapılışı:

Bütün malzemeler derin bir kapta mikser yardımı ile çırpılır. Bu hamurdan iki somun ekmek çıkar. Hamur ikiye bölünüp içini yağladığımız ekmek kalıplarına (uzun dikdörtgen kek kalıbı olabilir) dökülür. Iki misli büyüklüğe ulaşana kadar ( 30-45dk) fırının içinde 50 derecede bekleterek mayalandırılır. Daha sonra istenirse fırının içine pişirme işlemine başlamadan önce ufak kasede bir miktar sıcak su konursa ekmeğin kabuğu daha yumuşak olur.  Fırın 180 dereceye ayarlanır ve pişirilir. Üzeri kızardıktan sonra bir kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğini kontrol edebiliriz. Ekmek fırından çıkarıldıktan sonra temiz bir bez ya da ızgara üzerinde soğumaya bırakılır.

Not: Mikserle karıştırmadan önce 1 su bardağına maya ve şekeri koyup çok az ılık su ile kabarttıktan sonra karışıma ilave ederek de ekmeği yapabiliriz.

Şeker yerine mayayı kabartmada bal da kullanılabilir.